Portofoons

Portofoons zijn onder te verdelen in twee categorieen, licentievrij en licentiehoudend.


Licentievrije portofoons werken in de vergunningsvrije frequentieband op een frequentie van 446 MHz. De frequenties zijn in Europees verband vastgelegd, zodat de gebruiker geen zendvergunning nodig heeft, wat zeer kostenbesparend is. TeleCS levert licentievrije portofoons van de fabrikanten Icom, Motorola en Kenwood. Deze fabrikanten staan bekend om hun hoogwaardige producten en hun perfecte prijs – kwaliteitverhouding.
Zijn er portofoons nodig met een groter vermogen om uw bereik te vergroten?


Zend- en ontvangstbereik
Het zend- en ontvangstbereik van de portofoons is afhankelijk van de weersomstandig-heden en de omgeving, waar de apparatuur wordt gebruikt. Het bereik is maximaal als de apparatuur wordt toegepast in het open veld (lees: weilanden en waterrijke gebieden). Een stedelijk gebied met veel flatgebouwen verkleint het zendbereik.

Licentiehoudende portofoons kunnen op een vermogen tot 4 Watt worden geprogrammeerd. In het open veld beriekt u hiermee een afstand tot 5 kilometer. Binnen een grrot gebouw of aaneenschakeling van gebouwen zoals bij grote schoolgemeenschappen en ziekenhuizen kan het toch voorkomen dat het bereik van deze portofoons zelfs niet voldoende is.

Bij deze omstandigheden kan een mobilofoon en/of een repeater het bereik vergroten. Ook hierbij is TeleCS u graag van dienst.